Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Onder de loep: Vrijgevigheid en Alzheimer | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Voor het goede doel

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog bij Vivium zorggroep (De Stichtse Hof) te Laren en Stichting Hilverzorg (Verpleeghuis Zonnehoeve) te Hilversum. Tevens is hij directeur van de PgD, Psychologische expertise voor de verpleeghuiszorg.

Samenvatting

Over sociale cognitie bij mensen met dementie wordt niet vaak onderzoek gedaan. Juist dergelijk onderzoek kan echter het beeld van dementie nuanceren, omdat in de praktijk dikwijls blijkt dat sociale vaardigheden bij dementie relatief lang behouden blijven. Een recente Spaanse studie bevestigt deze indruk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Wonen met dementie in het verzorgingshuis

Meer dan wonen

In beeld

In beeld

Gesprek met regisseur Klara Van Es

Verdwaald in het geheugenpaleis

Verslingerd aan de psychogeriatrie

Iets terug doen

Autisme bij ouderen

Een beetje vreemd…

Contrapunt

Contrapunt