Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Boekenplank | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Boekenplank

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Frans Hoogeveen

Samenvatting

Had ik het maar gewetenis een praktisch en verfrissend boek. Het richt zich vooral op mantelzorgers van thuiswonende mensen met dementie. Het boek bevat een honderdtal praktische tips op het gebied van – onder meer – communicatie, het omgaan met gedrags-en geheugenproblemen, aanpassingen in de leefomgeving, activiteiten en het bewaken van de eigen grenzen van de mantelzorger. De tips worden onderbouwd met vele anekdotes, gebaseerd op ervaringen van familieleden en deskundigen. Het uitgebreide overzicht van belangrijke organisaties in de dementiezorg, relevante websites en interessante boeken en dvd’s is ook bijzonder handig. Het boek is bovendien in een heldere en toegankelijke stijl geschreven. Casemanagers doen er goed aan hun cliënten erop attent te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Verslingerd aan de psychogeriatrie

Iets terug doen

Nieuws van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Psychogeriatrieprijs voor Jacomine de Lange

In beeld

In beeld

Boekenplank

Boekenplank

Wonen met dementie in het verzorgingshuis

Meer dan wonen