Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Gesignaleerd | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Dwangmatig verzamelen (compulsive hoarding)

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteur:
   

Samenvatting

Dwangmatig verzamelen (‘hoarding’) is een fascinerende, maar helaas ook moeilijk te behandelen stoornis. Mensen met verzameldwang hebben hun huis overvol met spullen staan, vaak spullen die geen of weinig waarde hebben. Dit heeft te maken met een combinatie van koopdwang – zich niet kunnen beheersen om veel spullen te kopen of mee te nemen – en het niet kunnen weggooien of afstand doen van spullen. De laatste jaren is er een toenemend aantal publicaties specifiek over ‘hoarding’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Rode pillen

Redactioneel

Redactioneel

Een gedeeld probleem, twee oplossingen…

Het laatste woord