Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2020 | Uitgave 4/2020

Reductie van gummy smile na dahlbehandeling
Tandartspraktijk 4/2020

Dubbel Dahlen met een bonus

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2020
Auteur:
John van der Starre
Belangrijke opmerkingen
John van der Starre (RUU 1985) is als algemeen practicus werkzaam in Hardinxveld-Giessendam. Hij heeft in 2018 de opleiding gaaf.education voltooid en heeft sindsdien restauratieve tandheelkunde als speerpunt.

Samenvatting

Bij patiënten met een gummy smile is bij glimlachen excessief veel gingiva zichtbaar. Mensen ervaren dit vaak als esthetisch storend, maar verbetering hiervan via behandeling is bijna niet mogelijk. In dit artikel beschrijf ik de behandeling bij een patiënt die verwezen was met een restauratie- en een slijtageprobleem. Na afbehandeling kwam een gunstige bijkomstigheid naar voren: de gummy smile van de patiënt blijkt gereduceerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Tandartspraktijk 4/2020 Naar de uitgave