Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2020 | Nieuws | Uitgave 4/2020

Tandartspraktijk 4/2020

Nieuws

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2020
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
TP maakt in deze rubriek een selectie uit het aanbod van productintroducties. Heeft u nieuwe producten die u onder de aandacht wilt brengen, mail dan naar: tandartspraktijk@bsl.nl

Samenvatting

Het is een paradox in de tandartspraktijk: het recappen van de naald na het geven van de anesthesie. Binnen de WIP-richtlijnen zit hier geen verbod op, maar van de Arbodienst mag een medewerker die in loondienst is, niet de naald terugsteken in de plastic beschermhoes. Dat geldt echter niet voor de zelfstandige behandelaar of de praktijkhouder. In mijn praktijk hebben we op de kamers een recapper, waarin de hoes wordt geplaatst en de naald met spuit wordt teruggezet zonder kans op een prikaccident. Daarna wordt de naald van de spuit gedraaid en verdwijnt deze linea recta in de naaldencontainer. Dat moet veel sneller kunnen moet collega Marc Rooker gedacht hebben en zodoende ontwikkelde hij de NeedleOff: een elektrische naaldafdraaier én -container in één product. Nadat de laatste anesthesie is gegeven, wordt de spuit met naald in de afdraaier gestoken. In de NeedleOff zit een grijper die de naald omklemt en vervolgens van de spuit afdraait. Zodra de naald los is valt deze in de geïntegreerde naaldencontainer (die de komische naam Sharptainer) draagt. Deze heeft een opslagcapaciteit voor 400 naalden. Zodra de container vol is kan deze permanent verzegeld worden en is gereed voor transport en verdere verwerking. Hoe zit het dan met de verschillende dikten van naalden en houders?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Tandartspraktijk 4/2020 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Vrouw en paard