Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-02-2018 | Podotherapie over de grens | Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018

Dr. Hylton Menz, Melbourne, Australië: ‘Gedegen wetenschap is sterk gegroeid in Australische podotherapie’

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2018
Auteur:
Rob Buiter
Belangrijke opmerkingen
Ieder land geeft zijn eigen invulling aan het vak podotherapie. In deze rubriek nemen we telkens een ander land onder de loep.

Samenvatting

Aan het eind van zijn highschool years mocht de jonge Hylton Menz op ‘snuffelstage’ bij verschillende potentiële beroepsopleidingen. Uit een diepgewortelde interesse in klinisch werk in de gezondheidssector koos hij voor fysiotherapie en podotherapie. Zijn behoefte aan focus bracht hem uiteindelijk op de opleiding tot podiatrist aan de La Trobe University in Melbourne. ‘Dat ene stuk van het menselijk lichaam was voor mij meer dan interessant genoeg, in vergelijking met het bredere werk van de fysiotherapeut’, aldus Menz.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Sneller gaan, hoe doe je dat?