Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015

Diepte-infiltratie

Zonder boren en anesthesie, en minimaal invasief

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2015
Auteurs:
Michiel Lieshout, Clarissa Bonifácio
Belangrijke opmerkingen
Michiel Lieshout is werkzaam als restauratief tandarts in een verwijspraktijk te Rotterdam en als tandarts maxillofaciale prothetiek (MFP) in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam.
Clarissa C. Bonifácio is universitair docent Sectie Cariologie, Endodontologie, Pedodontologie van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).
Icon-Etch, Icon-Dry en Icon-Infiltrant zijn producten van DMG America, Englewood, NJ, VS
De auteurs hechten eraan te verklaren dat zij op geen enkele wijze verbonden zijn aan de fabrikant/leverancier van de in dit artikel genoemde producten.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan via e-mail (redactie-tp@planet.nl) bij de redactie worden opgevraagd.

Samenvatting

Minimaal invasief behandelen beoogt om zonder gezond weefsel te verwijderen een positief behandelresultaat te verkrijgen. De adhesieve tandheelkundige materialen maken deze behandelwijze mogelijk. In dit artikel bespreken we hoe niet-gecaviteerde approximale cariës en buccale wittevleklaesies door hypomineralisatie van glazuur, met een minimale aantasting van gezond glazuur en dentine, adequaat en duurzaam behandeld kunnen worden met behulp van een infiltratietechniek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Snoeprichtlijnen

Gewone en ongewone patiënten

Melanoom van de mond