Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Feedback post | Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015

Een patiënt met esbl. Wat nu?

Wees alert als de patiënt hoest

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2015
Auteur:
prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn is emeritus hoogleraar Inwendige geneeskunde en Algemene pathologie aan de faculteit geneeskunde UvA, mede ten behoeve van de Tandheelkunde. Tot op heden is zij verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het Amsterdams Medisch Centrum.
De bij dit artikel behorende literatuurlijst kan worden opgevraagd via het e-mailadres <redactie-tp@planet.nl>
Voor al uw medische vragen uw patiënten betreffend, kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënten) rechtstreeks contact opnemen met prof. dr. L. Abraham-Inpijn via telefoon of fax, beide onder het nummer 020-662 73 77, of via e-mail: luzi@abraham.net

Samenvatting

Geachte mevrouw Abraham-Inpijn,
U hebt aangeboden dat wij per mail vragen mogen stellen. Ik wil heel graag van uw aanbod gebruikmaken.
Ik heb een patiënt in een verpleegkliniek. Hij komt min of meer regelmatig naar mijn praktijk voor onder andere gebitsreiniging. Nu vertelde zijn echtgenote dat er een kies afgebroken is en dat de wortelrest mogelijk verwijderd zou moeten worden (patiënt is klachtenvrij). Maar de patiënt lijdt sinds enkele weken aan de ESBL bacterie. Kan ik deze patiënt dan toch in mijn algemene praktijk behandelen en welke (extra) maatregelen moet ik nemen? Kunt u mij helpen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Out of the box (2)

Heynick’s hoek

De eerste grootouders

OriginalPaper

Diepte-infiltratie

Redactioneel

Snoeprichtlijnen