Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 10/2013

Bijblijven 10/2013

Dermatologie van de donkere huid

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2013
Auteur:
Prof. dr. Julien Lambert

Samenvatting

Een dermatologische diagnose stellen op een donkere huid is in veel gevallen niet gemakkelijk: het klassieke erytheem ontbreekt en ook kunnen pigmentatieverschillen een belangrijke rol spelen in het genezingsproces. In deze bijdrage worden eerst algemene principes over dermatose van de donkere huid besproken. Vervolgens worden de specifieke kenmerken van veelvoorkomende pathologie besproken, zoals psoriasis en acne, maar ook wordt kort ingegaan op typische pathologie die men ziet bij een zwarte huid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Bijblijven 10/2013 Naar de uitgave