Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 10/2013

Bijblijven 10/2013

Letsels van de glans penis

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2013
Auteur:
Prof. dr. Julien Lambert

Samenvatting

Voor de diagnosestelling van letsels van de glans penis moet in de eerste plaats een onderscheid gemaakt worden naar niet-cancereuze pathologie en cancereuze pathologie. Bij de niet-cancereuze pathologie maken we een onderscheid naar infectieuze en niet-infectieuze pathologie. Tot de niet-infectieuze pathologie behoren de contactallergie en de contactirritatie, psoriasis, lichen sclerosus et atroficus, de fixed drug eruption, lichen planus en de balanitis van Zoon.
In deze bijdrage worden de verschillende klinische entiteiten besproken, en dan met name hoe u het onderscheid kunt maken. Anamnese en klinisch onderzoek kunnen de differentiaaldiagnose al sterk verfijnen.
Bij een infectieuze pathologie is een microbiologisch onderzoek van belang. Bij het vermoeden van een precancereuze of een cancereuze pathologie is een biopsie noodzakelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Bijblijven 10/2013 Naar de uitgave