Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Spectrum | Uitgave 7/2016

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2016

Denken én aan de slag

Publieke gezondheid in een nieuwe tijd

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2016
Auteur:
Henriëtte Treurniet
Belangrijke opmerkingen
Spectrum biedt ruimte voor beschouwingen, discussies en opiniërende artikelen over onderwerpen op het terrein van de volksgezondheid en de gezondheidszorg. Bijdragen dienen te worden aangeboden conform de aanwijzingen voor de auteurs. Voor overleg over het thema kan contact worden opgenomen met de rubrieksredacteuren van Spectrum: prof. dr. ir. Maria Jansen (e-mail: maria.jansen@ggdzl.nl) en dr. Henriëtte Treurniet (e-mail: htreurniet@ggdghor.nl)
1 GGD GHOR Nederland, Utrecht
Over cholera is door meerdere mensen nagedacht. Zeker in de negentiende eeuw, toen de ziekte in Londen heerste. John Snow veronderstelde dat cholera verspreid werd door een gif dat van het ene op het andere slachtoffer werd overgedragen. Dat gif zou in drinkwater zitten, dat met rioolwater werd vervuild.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2016 Naar de uitgave