Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2020 | Uitgave 2/2020

Out of the box (42)
Tandartspraktijk 2/2020

Tijdelijke kroon en brug digitaal

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2020
Auteur:
Phillip van Rijn
Belangrijke opmerkingen
Phillip van Rijn studeerde af in 2018 in Groningen. Hij is werkzaam in meerdere algemene (groeps)praktijk(en) en is als tandarts-docent verbonden aan het CTM van het UMC Groningen in de werkgroep Digitale technieken en als trainee restauratieve tandheelkunde.

Samenvatting

Halverwege een rehabilitatietraject gaan de tijdelijke voorzieningen kapot. Ook raakt deze patiënt zijn puttymal kwijt waarmee de tijdelijke brug en kronen zijn gemaakt. Ondanks dat we van de initiële situatie gipsmodellen hebben en daar een nieuwe puttymal overheen hebben gemaakt, passen de kronen en brug niet goed. Reden tot paniek? Nee, want dankzij de digitalisering kunnen we de voorzieningen ook frezen. Het blijkt vrij gemakkelijk om deze te maken. Een verslag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020 Naar de uitgave

OriginalPaper

Op dood spoor?

Nieuws

Nieuws