Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Longitudinal Aging Study Amsterdam | Uitgave 4/2018

Geron 4/2018

De ontwikkeling van componenten van kwetsbaarheid bij ouderen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Emiel O. Hoogendijk, Martijn Huisman, Sari Stenholm
Belangrijke opmerkingen

Auteurs

Emiel O. Hoogendijk is onderzoeker bij de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek, Amsterdam Public Health Research Institute, Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum. Martijn Huisman is hoogleraar Epidemiologie van de veroudering bij deze afdeling. Hij is tevens hoogleraar bij de afdeling Sociologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit, en wetenschappelijk directeur van de Longitudinal Aging Study Amsterdam. Sari Stenholm is universitair hoofddocent bij de Universiteit van Turku en het Turku universitair ziekenhuis, Finland.

Samenvatting

Ouderen die kwetsbaar zijn hebben een verhoogde kans op ongewenste gezondheidsuitkomsten als gevolg van afnemende lichamelijke reserves. Maar er is relatief weinig bekend over de ontwikkeling van kwetsbaarheid. In een recente studie met gegevens van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA) is onderzocht wat er gebeurt met componenten van kwetsbaarheid in de jaren voordat ouderen kwetsbaar worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave