Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Praktijk | Uitgave 2/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2013

De netwerkstructuur van de BeweegKuur

Kansen voor de verbinding tussen zorg, sport en bewegen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2013
Auteurs:
Marloes Aalbers, Liesbeth Preller, Franciska den Hartog, Annemarie Wagemakers
De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) in de eerstelijns gezondheidszorg, die zich richt op het verbeteren van het beweeg- en voedingspatroon en blijvende gedragsverandering voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Om de implementatie van de Beweeg-Kuur en de doorstroom van de zorg naar het reguliere beweegaanbod te bevorderen is het project ‘netwerken bouwen rondom de BeweegKuur’ gestart door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). In 2010 en 2011 is in 34 regionale en 160 lokale netwerken samengewerkt aan de verbinding tussen zorg, sport en bewegen. De samenwerking wordt goed gewaardeerd en het merendeel van de netwerken heeft de samenwerking gecontinueerd in 2012, ook zonder subsidie vanuit de Beweeg- Kuur. De doorstroom van zorg naar het reguliere beweegaanbod komt echter moeizaam op gang. Een goede overdracht, bijvoorbeeld door de inzet van een beweegmakelaar of buurtsportcoach kan deze doorstroom verbeteren. De reikwijdte van de opgebouwde netwerkstructuur is groter dan de BeweegKuur. Hiermee is een mooie infrastructuur ontstaan voor de uitvoering van het huidige gezondheids- en sportbeleid van VWS.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2013 Naar de uitgave