Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Testen getest | Uitgave 4/2014

Neuropraxis 4/2014

De Nederlandstalige bewerking van de Wechsler Memory Scale-IV

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 4/2014
Auteur:
Henriëtte van der Zee

Samenvatting

Recent is de Wechsler Memory Scale-IV vertaald en bewerkt voor gebruik in Nederland. [Bouwman et al., 2012] De test werd onlangs uitgegeven door Pearson en is te verkrijgen voor klinisch gebruik. Daarmee heeft Nederland voor het eerst in de geschiedenis een genormeerde batterij waarbij verschillende aspecten van het geheugen en werkgeheugen kunnen worden onderzocht. In dit artikel worden de eerste klinische ervaringen beschreven van het gebruik en de mogelijkheden van deze test.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Neuropraxis 4/2014 Naar de uitgave