Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Participatie & Ontwikkeling | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

De Grijze Revolte: 50Plus-stemmers in beeld

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Simon Otjes, André Krouwel
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

André Krouwel is politicoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en oprichter van Kieskompas. Zijn onderzoek richt zich op politieke partijen, stemgedrag, politieke deelname, regeringsvorming en het geloof in samenzweringstheorieën.
Simon Otjes is politicoloog bij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen en bij Bureau de Helling. Zijn onderzoek richt zich op politieke partijen, stemgedrag, parlementair gedrag en de relaties tussen vakbonden en politieke partijen.

Samenvatting

Met hun verdubbeling in zeteltal bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 heeft 50Plus laten zien meer dan een ééndagsvlieg te zijn. Nu deze partij een eigen plek in het partijsysteem heeft verworven, rijst de vraag: wat verklaart het succes van 50Plus? En wat zijn de redenen die (oudere) kiezers aangeven om te stemmen op een ouderenpartij?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Vrijwilligerswerk