Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Wonen & Mobiliteit | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Woongemeenschappen voor oudere kunstenaars: Geen dag zonder kunst

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteur:
Yvonne Witter
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Yvonne Witter is socioloog en sociaal-gerontoloog en werkzaam als adviseur bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Verder is zij bestuurslid bij stichting Art Age en actief lid bij ENIEC, Europees netwerk interculturalisatie van de ouderenzorg.

Samenvatting

Niemand weet precies hoeveel woongemeenschappen er zijn in Nederland. De schattingen lopen uiteen van ruim 500 tot meer dan 10.000. Het aantal neemt toe en ook de diversiteit. Er komen steeds meer woongemeenschappen voor specifieke doelgroepen. Zo zijn er al twee voor ouder wordende kunstenaars. Welke zijn dat, en hoe functioneren zij?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Thema: Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk verkend

Participatie & Ontwikkeling

Wie is de mantelzorger?