Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Redactioneel | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Vrijwilligerswerk

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Lieve Vanderleyden, Arie Stolk

Samenvatting

Vrijwillig? Vrijblijvend? Uit eigen interesse of vanuit maatschappelijke bewogenheid? Kortstondig of met een continu engagement: vrijwilligerswerk is van alle tijden en maakt een niet te onderschatten deel uit van ons sociaal kapitaal. Zowel in Vlaanderen als in Nederland heeft het ontstaan van religieus of ideologisch geïnspireerde organisaties ertoe geleid dat mensen zich vrijwillig en onbezoldigd inzetten om de noden van de meer kwetsbaren te behartigen en tevens maatschappelijk als een verbindende factor te fungeren om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Arbeid & Inkomen

Essay: Deeltijdpensioen