Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Arbeid & Inkomen | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Oudere zzp’ers: een diverse groep

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteur:
Marleen Damman
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Marleen Damman is postdoctoraal onderzoeker aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) en is tevens verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In januari 2018 zal zij starten met het onderzoeksproject Pensionering van zzp’ers dat wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO (Vernieuwingsimpuls Veni).

Samenvatting

Nederland kent een spectaculaire stijging van het aantal Zelfstandigen Zonder Personeel (zzp’ers): mensen die voor eigen rekening of risico werken en geen personeel in dienst hebben. Zo’n 12 procent van de werkzame beroepsbevolking is zzp’er; in 2003 was dit nog 8 procent. Onder werkenden van 65-plus is zelfs bijna de helft zzp’er. Wie zijn deze oudere zelfstandigen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave