Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-06-2015 | Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015

Conservatieve behandeling van artrose

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2015
Auteur:
Dr. Gijs F. Snijders
Belangrijke opmerkingen
In deze editie van Bijblijven is het artikel ‘Conservatieve behandeling van artrose’ van Gijs F. Snijders opgenomen. Door een misverstand is het niet in nummer 5 'Pijnlijke gewrichten' geplaatst. Onze excuses voor het ongemak.

Samenvatting

Artrose is een veelvoorkomende aandoening, waarmee de huisarts vaak geconfronteerd wordt. Omdat de conservatieve behandeling van de aandoening bij uitstek in de eerste lijn dient plaats te vinden en chirurgische behandeling pas aan de orde is in geval van falen van conservatieve therapie, is de huisarts bij de behandeling van vrijwel alle artrosepatiënten met klachten betrokken. In deze bijdrage worden de belangrijkste conservatieve behandelopties besproken aan de hand van wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit en worden zoveel mogelijk praktische adviezen voor de huisarts gegeven. Veel behandelingen kunnen tegelijkertijd toegepast worden, waarbij een ‘stepped-care’ strategie de voorkeur heeft. De belangrijkste conservatieve behandelopties zijn voorlichting, leefstijladviezen, oefentherapie, gewichtsreductie bij overgewicht en pijnstilling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015 Naar de uitgave