Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Farmacotherapie | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Calciumantagonisten

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteurs:
Jaap van der Laan, Christine Weenink
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Huisartsenpraktijk Binnenstad, Breedstraat 9, 3512 TS Utrecht: Jaap van der Laan en Christine Weenink, huisartsen.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

Als praktijkondersteuner schrijf je strikt genomen geen medicatie voor, maar je bent wel belangrijk bij herhaalreceptuur, bijwerkingen en informatievoorziening. Je spreekt patiënten regelmatig bij controles voor diabetes, hoge bloeddruk en COPD. Vragen over de werking en bijwerkingen van medicijnen wil je graag goed kunnen beantwoorden en bovendien: voor de therapietrouw is jouw voorlichting aan de patiënt essentieel. Zorg daarom dat je globaal op de hoogte bent van de eigenschappen van de verschillende veelgebruikte medicijnen, zoals het werkingsmechanisme, het indicatiegebied, de bijwerkingen, de interacties en de contra-indicaties. In deze artikelenserie bespreken we deze aspecten per medicijnsoort, in dit artikel de calciumantagonisten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Omgaan met de overgang

Communicatietips voor het spreekuur

Het omgaan met chronisch zieken