Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Journaal | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Overgewicht, we gaan er niet dood aan?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Ga je dood aan overgewicht? Daarover zijn de wetenschappers het nog steeds niet eens, ondanks vele onderzoeken. In Canada gebruikte men de gegevens van een nationaal longitudinaal onderzoek met een follow up van 12 jaar om het effect van lichaamsgewicht op het overlijdensrisico te onderzoeken. Een representatieve steekproef van 11.834 Canadezen van 25 jaar en ouder vulden lijsten in met vragen over geslacht, leeftijd, BMI, roken, lichamelijke activiteit, alcoholgebruik en inkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Farmacotherapie

Calciumantagonisten