Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Communicatietips voor het spreekuur | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Het omgaan met chronisch zieken

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
Ans Stalenhoef
Belangrijke opmerkingen
Nederlands Huisartsen Genootschap, Postbus 3231, 3502 GE, Utrecht: A. Stalenhoef, eindredacteur.
De – op de praktijkondersteuner toegesneden – informatie in dit artikel is gebaseerd op het NHG-Cahier over communicatie en attitude Tot de volgende keer…! Over het omgaan met chronisch zieken. Utrecht: Nederlands Huisartsen Genootschap, 1999.

Samenvatting

De meeste praktijkondersteuners hebben de zorg voor chronische patiënten in hun takenpakket. Naast het verrichten van metingen en controles bestaat het contact uit begeleiding, die zich deels richt op het verwerken van het hebben van een chronische ziekte. Langdurig zieken hebben baat bij een goede communicatie, want de diagnose van een chronische ziekte hakt er soms diep in en verslechtering van de symptomen kan veel ongerustheid en verdriet veroorzaken. Patiënten hebben dan behoefte aan begrip en een luisterend oor.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Omgaan met de overgang