Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Lezen/kijken/zoeken | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Omgaan met de overgang

Kragten J, Van der Horst HE. Omgaan met de overgang. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2009. 87 pagina’s, € 22,50. ISBN 978 90 313 5230 2.

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Samenvatting De overgang hoort bij het gewone leven. Naarmate de eierstokken ouder worden, produceren ze minder hormonen. Niet elke vrouw die in de overgang komt, heeft er ‘last van’. De hormonale schommelingen kúnnen leiden tot lichamelijke klachten en deze kunnen op hun beurt leiden tot psychische klachten. Hoe meer opvliegers en slaapproblemen vrouwen hebben, hoe meer psychische klachten. Culturele en psychosociale factoren bepalen daarnaast hoe het proces van de overgang (en dus ook van het ouder worden) wordt beleefd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Communicatietips voor het spreekuur

Het omgaan met chronisch zieken

Weet je dit?

Antwoorden