Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014

Bisfosfonaatnecrose na molaarextractie

Ook bijwerkingen bij oraal gebruik van bisfosfonaten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2014
Auteur:
Arie Booij
Belangrijke opmerkingen
Arie Booij is als kaakchirurg werkzaam in Zwolle, Hattem en Hoogeveen. Hij studeerde tandheelkunde (ACTA 1997) en geneeskunde (doctoraal VU, 1999). Zijn kaakchirurgie-opleiding en artsexamen rondde hij in 2005 tegelijkertijd af (UMC Groningen). Sinds 2007 werkt hij samen met zes collega-kaakchirurgen in de Maatschap Kaakchirurgen Zwolle. Hij interesseert zich in het bijzonder voor traumatologie, complexe implantologie, chirurgie bij OSAS-patiënten en orthognatische chirurgie.

Samenvatting

Ondanks het toepassen van de richtlijnen kan het orale gebruik van bisfosfonaten na extractie van gebitselementen leiden tot problemen. Het botmetabolisme is dusdanig veranderd dat bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak (BRONJ) ook op kan treden na onderbreken van de medicatie volgens de richtlijnen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

NZa

Product informatie

Fact file: XENO®Select