Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 5/2014

01-05-2014

Noodkronen

Glow in the dark-proof?

Auteur: Rolf Meijer

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 5/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een mooie ‘noodkroon’ is een belangrijk onderdeel van de totale behandeling. Soms komt het echter voor dat de patiënt niet tevreden is over deze tijdelijke voorziening. Dat kan het geval zijn als de patiënt werkzaam is in omstandigheden (of uitgaat naar gelegenheden) waar licht met fluorescerende eigenschappen wordt toegepast. Witte oppervlakken (ook natuurlijk tandmateriaal) lichten dan sterk op: het ‘glow in the dark’-effect. Bij sommige materialen waarvan noodkronen zijn vervaardigd is dit echter niet het geval. Het gevolg: een stralend wit gebit met één (git)zwarte tand wordt zichtbaar. Terwijl de patiënt er voor de spiegel niks van ziet. Dit artikel geeft een overzicht van de meeste voor noodkronen gebruikte materialen en hun eigenschappen. Ter illustratie één casus: welk materiaal geeft het mooiste (onzichtbare) resultaat bij ‘black light’?

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Metagegevens
Titel
Noodkronen
Glow in the dark-proof?
Auteur
Rolf Meijer
Publicatiedatum
01-05-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 5/2014
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-014-0051-7

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014 Naar de uitgave

Product informatie

Fact file: XENO®Select

Redactioneel

NZa

Product nieuws

Product nieuws