Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014

Noodkronen

Glow in the dark-proof?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2014
Auteur:
Rolf Meijer
Belangrijke opmerkingen
Rolf Meijer, in juli 2010 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen, is werkzaam bij en mede-eigenaar van Tandartsen Team Meijer in Maurik.
De foto’s in dit artikel zijn door de auteur speciaal voor deze bijdrage gemaakt en niet bewerkt.

Samenvatting

Een mooie ‘noodkroon’ is een belangrijk onderdeel van de totale behandeling. Soms komt het echter voor dat de patiënt niet tevreden is over deze tijdelijke voorziening. Dat kan het geval zijn als de patiënt werkzaam is in omstandigheden (of uitgaat naar gelegenheden) waar licht met fluorescerende eigenschappen wordt toegepast. Witte oppervlakken (ook natuurlijk tandmateriaal) lichten dan sterk op: het ‘glow in the dark’-effect. Bij sommige materialen waarvan noodkronen zijn vervaardigd is dit echter niet het geval. Het gevolg: een stralend wit gebit met één (git)zwarte tand wordt zichtbaar. Terwijl de patiënt er voor de spiegel niks van ziet. Dit artikel geeft een overzicht van de meeste voor noodkronen gebruikte materialen en hun eigenschappen. Ter illustratie één casus: welk materiaal geeft het mooiste (onzichtbare) resultaat bij ‘black light’?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

Witte tongranden

Product nieuws

Product nieuws