Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014

Witte tongranden

Verwijzing naar kaakchirurg is aanbevolen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2014
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Niet zelden worden op de tongranden witte veranderingen gezien, enkelzijdig dan wel dubbelzijdig. Bij enkelzijdige witte veranderingen kan een enkele maal sprake blijken te zijn van een zogenaamde contactlaesie door langdurig contact met een grote amalgaamrestauratie. Mocht er geen duidelijk lokale irriterende factor in het spel lijken te zijn, komt al snel de werkdiagnose ‘leukoplakie’ in beeld. Aan leukoplakie als premaligne afwijking is nog niet zo lang geleden uitvoerig aandacht besteed in dit tijdschrift. De huidige bijdrage is geheel gericht op dubbelzijdige witte veranderingen van de tongranden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

NZa

OriginalPaper

Noodkronen