Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | De promotie | Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014

De syndromen van crouzon en apert

Gestoorde gebitsontwikkeling bij syndromen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

De zeer zeldzame syndromen Crouzon en Apert gaan gepaard met ernstige vervorming van het gezicht. Karakteristiek voor deze syndromen is dat de schedelnaden vanaf de geboorte verbeend of vergroeid zijn. Dit fenomeen – craniosynostose – kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de schedel. Uit onderzoek van Koos Reitsma blijkt dat de dimensies van de schedel bij beide syndromen zeer beperkt is en dat de tandontwikkeling vertraagd is. Hij deed een groei- en ontwikkelingsstudie die bijdraagt aan de diagnostiek en de timing van behandeling bij deze kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Tandartspraktijk 5/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

NZa

Gewone en ongewone patiënten

Witte tongranden