Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Wonen & Mobiliteit | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Bewoners aan zet bij vitalisering 55+ wooncomplexen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Kees Penninx, Netty van Triest
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Kees Penninx is veranderkundige en oprichter van ActivAge. ActivAge werkt aan nieuwe concepten voor gemeenschapsvorming, burgerinitiatief, maatschappelijke inzet, informele zorg, wonen en participatie in een ouder wordende samenleving.
Netty van Triest is senior-projectleider Platform31, een kennisorganisatie voor stad en regio. Zij werkt aan innovatie om zelfstandig wonen van zorgdoelgroepen te ondersteunen. Voor informatie over het experiment en het onderzoeksverslag:www.​platform31.​nl\wonenenzorg

Samenvatting

Lukt het bewoners om het ingedutte sociale leven in de seniorencomplexen opnieuw bruisend te maken? Bewoners blijken veel zelf te kunnen, maar op de achtergrond is een professional nodig voor stut en steun. Dat blijkt uit het Experiment Vitale Wooncomplexen dat kennisorganisatie Platform 31 organiseerde samen met bewoners en woningcorporaties van tien wooncomplexen. Bewoners gingen aan de slag met de door ActivAge ontwikkelde methode Studio BRUIS - Samen buurten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Vrijwilligerswerk

Thema: Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk verkend