Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Gezondheid & Zorg | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Gemeenschapsopbouw met ouderen: Sociale vitaliteit ontstaat niet vanzelf

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteur:
Anja Machielse
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Anja Machielse is bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij leidde het onderzoek naar het Experiment Vitale woongemeenschappen.

Samenvatting

De behoefte aan sociale contacten is een belangrijke reden voor ouderen om in een wooncomplex voor ouderen te gaan wonen. Maar een sociale en levendige woongemeenschap ontstaat niet vanzelf. Wat kunnen bewoners doen om de sociale vitaliteit in hun wooncomplex te stimuleren? Zijn er grenzen aan het zelforganiserende vermogen van oudere bewoners en welke professionele ondersteuning is nodig?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave