Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Journaal | Uitgave 10/2009

Huisarts en wetenschap 10/2009

Bewegen op recept?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2009
Auteur:
   

Samenvatting

We weten allemaal dat regelmatig intensief bewegen een positief effect heeft op de gezondheid en het algemeen functioneren. Maar ook dat een groot aantal van ons te weinig beweegt. In Spanje is een grootschalig onderzoek gedaan naar de invloed van het voorschrijven van lichamelijke activiteit door huisartsen op het bewegingsgedrag van hun patiënten. Elke aan het onderzoek deelnemende huisartsenpraktijk screende een aselect gekozen groep patiënten en nodigde lichamelijk inactieve patiënten in de leeftijd van 20 tot 80 jaar uit voor deelname. Randomisatie vond plaats op huisartsenniveau. De huisartsen in de controlegroep boden de normale zorg aan hun patiënten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Huisarts en wetenschap 10/2009 Naar de uitgave