Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Artikel | Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011

Behandeling na suïcide kan terugval voorkomen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2011
Auteurs:
Martin Steendam, Jos de Keijser
Belangrijke opmerkingen
klinisch psycholoog, P-opleider GGZ Friesland
Keijser, klinisch psycholoog
Het aantal suïcidepogingen in Nederland wordt berekend op ongeveer 94.000 per jaar. Voor bijna de helft is het niet de eerste keer. Is het ook mogelijk om de terugval in suïcidaal gedrag te voorkomen? En hoe doe je dat? In dit artikel laten we zien hoe suïcidaal gedrag en terugval begrepen kunnen worden vanuit drie theoretische perspectieven. Ten slotte beschrijven we een behandelprotocol waarin gebruik gemaakt wordt van inzichten uit deze verklaringsmodellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011 Naar de uitgave