Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011

Hoe moet je reageren als je kind wordt overweldigd door emoties?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2011
Auteurs:
Pat Harvey, Jeanine Penzo
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen.
P. Harvey is al meer dan dertig jaar werkzaam in het klinisch maatschappelijk werk, waarbij ze zich richt op gezinnen en personen met ernstige emotionele ontregeling; J. Penzo werkt als klinisch maatschappelijk werker bij het VA Boston Healthcare System.
Als je kind geregeld heftig emotioneel reageert, voelt het misschien alsof het leven een mijnenveld is en dat jij als ouder en de andere gezinsleden voortdurend proberen om niets te zeggen of te doen wat een volgende uitbarsting kan veroorzaken. Dit is uitermate vermoeiend en levert veel spanning op. In deze bijdrage uit ons boek laten we je zien wat je zoal kunt doen om de kans op een uitbarsting te verkleinen1.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel