Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Aan het woord | Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011

Johan Van de Putte over narratieve therapie: ‘Zelden was ik zo geraakt door een model.’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2011
Auteur:
Marijke van Eijkeren
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar ervaringen. M. van Eijkeren is journaliste
Journaliste
Johan Van de Putte is helemaal bevlogen van narratieve therapie. Zijn hele gezicht straalt bij de herinnering aan de eerste kennismaking hiermee. ‘Ik denk dat ik zelden zo getroffen was door een model.’ In zijn werkkamer thuis in Gent vertelt hij met veel enthousiasme over zijn zoektocht naar de beste en meest respectvolle therapie voor zijn cliënten. Hij las er niet alleen veel over, maar volgde ook veel opleidingen en workshops in de meer en minder gangbare vormen van psychotherapie. Gedragstherapeutische technieken wijst hij niet af, maar hij gebruikt ze nu op een narratieve manier. Naast zijn werk als psychotherapeut geeft hij workshops in mindfulness en narratieve therapie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Psychopraktijk 4/2011 Naar de uitgave