Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

Anders kijken naar mensen met dementie: De wondere wereld van Kasper Bormans

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.

Samenvatting

Als vrijwilliger bij mensen met dementie en als doctoraatsonderzoeker in de Communicatiewetenschappen aan de KULeuven kwam Kasper Bormans erachter dat mensen met dementie vaak nog speels en humoristisch zijn en verrassende associaties kunnen maken. Redacteur Patrick Verhaest sprak met hem over andere manieren van communiceren in de zorg voor mensen met dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Aanrader

Levenskunst

Onder de loep honderdste aflevering! Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

Clownerie zonder clowns: De waarde van het clowneske in de ouderenzorg

Redactioneel

Genuanceerde kijk