Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

De dag door: Hoe bewoners van een gerontopsychiatrische verpleeghuisafdeling hun dag beleven

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Akkie van Loenhout, Ans Mulder, Roy Kooij, Ineke Jansen, Debby Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
De namen van de bewoners zijn om privacyre- denen veranderd.
Akkie van Loenhout en Ans Mulder zijn respectievelijk psychologisch assistent en orthopedagoog en vrijwilliger bij Joachim en Anna, Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum.
Roy Kooij en Ineke Jansen zijn beiden als verpleegkundige werkzaam bij Joachim en Anna, Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum, een onderdeel van De Waalboog te Nijmegen.
Debby Gerritsen is redacteur van Denkbeeld en ouderenpsycholoog; zij is verbonden aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC te Nijmegen.

Samenvatting

aspect van kwaliteit van leven in een verpleeghuissetting is de manier waarop bewoners hun dag doorbrengen. Om hun dagbesteding te verbeteren is het allereerst nodig om te weten hoe zij zelf hun dag ervaren en wat hun wensen zijn. Op een geron- topsychiatrische afdeling van Joachim en Anna, Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum, is daar nu onderzoek naar gedaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Boeken

Mist

Aanrader

Levenskunst

Achter de Voordeur

Welkom in het verpleeghuis