Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Onder de loep honderdste aflevering! Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

Clownerie zonder clowns: De waarde van het clowneske in de ouderenzorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteur:
Han Diesfeldt

Samenvatting

Humor en theatrale elementen kunnen in het contact met mensen met dementie van grote waarde zijn. Dat laat Han Diesfeldt zien in de honderdste aflevering van zijn veelgeprezen wetenschapsru- briek ‘Onder de loep’. Maar het best werkt clownerie wanneer de benaderingswijzen die clowns gebruiken geïntegreerd worden in de dagelijkse zorg. Niet als een gekunstelde strategie, ‘tien minuten per dag’, maar ongedwongen en intuïtief.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Aanrader

Levenskunst