Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-11-2020 | Opinie | Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020

Zorgen om online inzage in het eigen patiëntendossier

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2020
Auteurs:
Nena Kruithof, Marieke Spreeuwenberg, Simon Kleijkers, Bem Bruls, Esther Bloemen-van Gurp
Belangrijke opmerkingen
Kruithof N, Spreeuwenberg, MD, Kleijkers S, Bruls BMM, Bloemen-van Gurp EJ. Zorgen om online inzage in het eigen patiëntendossier. Huisarts Wet 2020;63(12):62-4. DOI: DOI:10.1007/s12445-020-0928-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Patiënten hebben het recht om hun eigen huisartsendossier in te zien. Dat heeft allerlei voordelen – zo krijgen patiënten een groter inzicht in hun eigen gezondheidstoestand en kunnen ze zich beter voorbereiden op het gesprek met de huisarts. Sommige huisartsen maken zich echter zorgen, want patiënten kunnen de informatie ook verkeerd begrijpen en nodeloos ongerust worden. Zijn dergelijke zorgen terecht?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020 Naar de uitgave

Implementatie

De digitale HAP