Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | X-puzzel | Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017

X-puzzel #6 - bevindingen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2017
Auteurs:
Reinier Hoogeveen, Frédérique San Giorgi
Belangrijke opmerkingen
Reinier Hoogeveen (r.hoogeveen@acta.nl)
Frédérique San Giorgi (f.j.m.sangiorgi@acta.nl)
ACTA, sectie Radiologie

Samenvatting

Op pagina 11 van deze editie van TP stelden we u een meisje voor bij wie de extractiekeuze in de bovenkaak hoofdbrekens kostte. Op basis van ruimtegebrek in de onderkaak door prematuur verlies van melkcuspidaten en bijkomende factoren was tot een extractiebenadering besloten. In de onderkaak zal die te zijner tijd leiden tot extracties van premolaren. De huistandarts stelde voor om in de bovenkaak 16 26 te extraheren vanwege amelogenesis imperfecta. Een tegenwerping was dat extractie van 16 en 26 zonder aanwezigheid van de verstandskiezen in de bovenkaak direct voorsorteert op een aanzienlijk verkorte tandboog. We vroegen naar uw gedachten bij dit dilemma.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

In memoriam

T-scan na elk groot werkstuk?

Occlusie digitaal beter begrepen

Intercollegiaal online

Zwelling van het gezicht

X-puzzel

X-puzzel #6