Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017

Crowding is een huisvestingsprobleem! (2)

Alveolaire orthodontie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2017
Auteur:
Coen Oldenburg
Belangrijke opmerkingen
Coen Oldenburg (Nijmegen, 1982) is tandarts-implantoloog. Hij voert een solopraktijk in Nijmegen voor algemene en gespecialiseerde tandheelkunde. Daarnaast is hij werkzaam in het Italiaanse Desenzano en in Antwerpen.

Samenvatting

Verantwoorde orthodontie valt of staat bij aandacht voor de alveolaire anatomie. In het aprilnummer van TP heb ik dit reeds uitvoerig besproken. Bij iedere orthodontische behandeling bepaalt de aanwezigheid van voldoende alveolair weefsel voor een groot deel de kwaliteit van deze behandeling. In de hier beschreven casus heb ik niet alleen aandacht voor het benige deel van de processus alveolaris, maar doe ik ook een poging de gingivarecessie te herstellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017 Naar de uitgave

Hoe eerder behandeld, des te beter de prognose

De lange-termijnprognose van perforaties

X-puzzel

X-puzzel #6

Intercollegiaal online

Advies gevraagd!

T-scan na elk groot werkstuk?

Occlusie digitaal beter begrepen