Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019

Weerzin tegen de tillift

Zoeken naar de persoon achter het probleem

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2019
Auteurs:
Corine Graafmans, Ronald Geelen
Wat doe je als iemand zich hartstochtelijk verzet tegen een noodzakelijke zorghandeling? Hoe kunnen we de emotionele weerstand verklaren die een tachtigjarige, ernstig zieke vrouw voelt tegen uit bed gehaald worden met een tillift? 'Een wil- en zielloos lijk dat alleen maar kan bungelen. Voor ieder zichtbaar, als aan een schandpaal.' ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019 Naar de uitgave

Column

Intake