Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019

Hoe beleven mensen met dementie de zorg?

Een kleinschalig onderzoek in verpleeghuis Eikenburg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2019
Auteur:
Theo Hazelhof
Verpleeghuis Eikenburg is een locatie van het Sint Annaklooster in Eindhoven, waar 24-uurszorg geboden wordt aan bewoners met een indicatie langdurige zorg (waaronder psychogeriatrische problemen). In het kader van het programma Waardigheid en Trots wilde men in Eikenburg onderzoeken hoe mensen met dementie en hun naaste verwanten de zorg beleefden. Dit heeft uiteindelijk een instrument opgeleverd dat nu onderdeel is van de reguliere kwaliteitsbewaking. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Column

Intake