Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Parodontaal bot | Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015

Voorbeeldig botherstel (3)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2015
Auteur:
Coen Kuit
Belangrijke opmerkingen
Coen Kuit (RU Utrecht 1970) was vijf jaar docent en wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de VU, afdeling Conserverende tandheelkunde en parodontologie. Hij is werkzaam in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA).

Samenvatting

Bij diepe (rest)pockets met onregelmatig botverlies is het meestal niet mogelijk om zonder direct zicht de reiniging van de wortels en het botdefect nauwkeurig genoeg uit te voeren. Alleen een flap opent het zicht op anatomie, vervuiling en grilligheid van het wortel- en botoppervlak. Bovendien is er een betere controle op het scalen en planen van de wortels en het curetteren van het granulatieweefsel. Twaalf casussen (afbeeldingen 25-36).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Product informatie*

Grandio®SO

Hints voor het managen van ‘uw team’

De psychologie van het dreamteam

Redactioneel

Straattandarts

Speurtocht naar voeding met erosierisico

Tanderosie: weet wat je eet

Gewone en ongewone patiënten

Zwelling van de bovenlip