Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Zooltherapie | Uitgave 3/2013

Podosophia 3/2013

Voetassen als basis voor ‘dynamic whole body alignment’

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2013
Auteur:
Prof. dr. P. Roosen
Belangrijke opmerkingen
Tekst en beeld: Prof. dr. P. Roosen, vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie Universiteit Gent

Samenvatting

Bij normaal functioneren verlopen gekoppelde bewegingen synchroon en ‘in time’. Een verstoorde biomechanica levert risicofactoren op voor letsels. Het veranderen van de voetfunctie beïnvloedt zowel distale als proximale segmenten. Bovendien wordt het belang van motorische controle steeds groter, waarbij de lumbo-pelvische spieren een belangrijke invloed blijken te hebben op de onderste extremiteit. Revalidatie speelt in op de motorische controle, zooltherapie beïnvloedt de biomechanica. Recente technologische evoluties waaronder CAD-CAM-systemen zijn veelbelovend voor het verder standaardiseren en uitwerken van zooltherapie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Podosophia 3/2013 Naar de uitgave