Skip to main content
Top

2011 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Voeding en decubitus

Auteurs : Dr. R.H. Houwing, prof. dr. ir. J.M.G.A. Schols, G.H. van den Berg

Gepubliceerd in: Het voeding formularium

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Ziektegerelateerde ondervoeding is een groot probleem in de gezondheidszorg. Uit prevalentiemetingen blijkt dat zeker één op de vijf patiënten in de gezondheidszorg lijdt aan ondervoeding. Uit prevalentiemetingen blijkt voorts dat 20% van de patiënten in de thuiszorg en 20-30% van de patiënten die in een ziekenhuis, verpleeghuis of verzorgingshuis verblijven, lijden aan ondervoeding en decubitus.

Metagegevens
Titel
Voeding en decubitus
Auteurs
Dr. R.H. Houwing
prof. dr. ir. J.M.G.A. Schols
G.H. van den Berg
Copyright
2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8434-1_12