Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 6/2017

01-12-2017 | Educatie voeding bij chronische nierschade

Voeding bij chronische nierschade

Auteur: Monique Hoogerwerf

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 6/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Veel mensen met diabetes, hypertensie en/of proteïnurie ontwikkelen chronische nierschade. Zij moeten dan behalve op het gebruik van koolhydraten en zout ook letten op het gebruik van eiwit, kalium, fosfaat en soms vochtinname. Dat is een hele klus. Diëtist Monique Hoogerwerf geeft informatie over de dieetrichtlijnen bij chronische nierschade en gaat in op het belang van voedingsadviezen.
Metagegevens
Titel
Voeding bij chronische nierschade
Auteur
Monique Hoogerwerf
Publicatiedatum
01-12-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 6/2017
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-017-0080-4

Andere artikelen Uitgave 6/2017

TPO - De Praktijk 6/2017 Naar de uitgave

Journaal

Journaal

Uit de praktijk mensen met geheugenproblemen

Mogelijkheden bij mensen met geheugenproblemen

Interview julia huisman

Pionieren als POH-Jeugd

Implementatie gestructureerde nazorg bij CVA

Gestructureerde nazorg bij CVA

Kennisquiz

Weet je dit?