Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikelen | Uitgave 10/2009

Bijblijven 10/2009

Vlekjes zonder koorts

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2009
Auteurs:
P. C. Dirven-Meijer, dr. W. P. Arnold
Belangrijke opmerkingen
Huisarts, Renswoude.
Dermatoloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede.

Samenvatting

Als kinderen ‘vlekjes zonder koorts’ hebben, dan denkt men aan infecties zoals impetigo, waarbij vaak geen koorts wordt gevonden, of aan parasitaire infecties zoals scabies. Maar ook moet men denken aan eczeem. Constitutioneel eczeem is de meest voorkomende huidziekte bij kinderen tussen 0 en 4 jaar. Naast de diagnose zelf is ook de ernst van het eczeem van belang om een goed behandelplan te kunnen opstellen. De TIS-score is een eenvoudig instrument om deze ernst vast te leggen in de huisartsenpraktijk of op het consultatiebureau. In dit artikel komt een aantal vormen van eczeem aan de orde die vooral bij kinderen voorkomen. Daarna worden infectieuze oorzaken besproken, zoals impetigo, ecthyma, mycosen en scabies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Bijblijven 10/2009 Naar de uitgave

Artikelen

Bultjes