Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | Uitgave 9/2018

Tandartspraktijk 9/2018

Videografie in de dagelijkse praktijk

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2018
Auteur:
Erik-Jan Muts
Belangrijke opmerkingen
Erik-Jan Muts (RU Groningen, 2013) is tandarts te Apeldoorn (MP3 Tandartsen). Hij specialiseert zich met name in de esthetische en restauratieve tandheelkunde.

Samenvatting

De overtreffende trap van fotografie is videografie. In plaats van een belichtingstijd van 1/125 van een seconde voor één stilstaand beeld, wordt daarbij een veelvoud van seconden of minuten gebruikt om veel meer informatie vast te leggen. Zo kan een volledige gelaatsexpressie worden geregistreerd, bijvoorbeeld een glimlach, waarmee de tandarts een veel grotere kans heeft te beschikken over de benodigde, gedetailleerde informatie. Daarnaast is de ervaring dat fotografie eerder leidt tot ‘poseren’ en dat een geposeerde expressie vaak niet hetzelfde is als een spontane expressie.1 Hoe maak je van videografie een succes?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2018

Tandartspraktijk 9/2018 Naar de uitgave