Skip to main content
main-content
Top

Over dit boek

Met grote regelmaat worden bij fitnessinstituten buikspieroefeningen gedaan. Meestal is dat om wat slanker te worden, een platte buik te behouden of een buikje kwijt te raken. Sterke buikspieren zijn op zich niet voldoende om een platte buik te krijgen. Het is niet zonder risico als we het accent leggen op de kracht ervan: door een onjuiste uitvoering van buikspieroefeningen kan er schade optreden aan de bekkenbodem, de buikwand of de tussenwervelschijven. Maar als de buikspieren te zwak zijn is het heel nuttig om ze te trainen.In Veilige buikspieroefeningen behandelt Blandine Calais-Germain een nieuw type buikspieroefeningen die rekening houden met de anatomische bouw van het lichaam. Bestaande opvattingen over buikspieroefeningen worden ter discussie gesteld. Veilige buikspieroefeningen behandelt de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden bij de meest gebruikelijke buikspieroefeningen. Zo kan de beste manier gevonden worden om het gewenste resultaat te bereiken.

Inhoudsopgave

Voorwerk

1 Wat zijn eigenlijk de buikspieren?

Samenvatting
Al direct bij de geboorte spant de pasgeborene zijn of haar buikspieren aan om de eerste kreet te slaken. Kort daarvoor heeft moeder haar buikspieren aangespannen om haar kindje ter wereld te brengen.
Blandine Calais-Germain

2 Sleutelbegrippen

Samenvatting
Het bekken heeft een trechtervorm en bestaat uit vier botten.
Blandine Calais-Germain

3 Buikspieren en een platte buik? Waarom willen we buikspieroefeningen doen?

Samenvatting
Het verband tussen goede buikspieren en een platte buik lijkt evident, maar is dit wel zo...?
Blandine Calais-Germain

4 De vijf belangrijkste buikspieroefeningen

Samenvatting
Het basisprincipe is altijd gelijk.
Blandine Calais-Germain

5 Veilige en effectieve buikspieroefeningen

Samenvatting
In dit hoofdstuk wordt de praktische uitvoering van een serie oefeningen besproken, die deel uitmaken van de methode Veilige Buikspieroefeningen. Bij deze oefeningen wordt rekening gehouden met de aspecten die in de voorgaande hoofdstukken besproken zijn, in het bijzonder in hoofdstuk 3.
Blandine Calais-Germain

6 Belangrijk om te onthouden

Blandine Calais-Germain

Nawerk

Meer informatie