Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Spectrum | Uitgave 8/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2013

Transitie Jeugdzorg en Jeugdgezondheidszorg: wat gaat er gebeuren?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2013
Auteur:
Henrique Sachse
Belangrijke opmerkingen

Noot

a Wet van d.d. 01-07-2013 houdende regels over de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet). Zie hiervoor: Hoofdlijnen wetsvoorstel Jeugdwet d.d. 1 juli 2013. Factsheet. Den Haag: Ministeries van VWS en V&J, 2013.
De voorgenomen decentralisatie van de Jeugdzorg, ook wel aangeduid als ‘Transitie Jeugdzorg’, is van groot belang voor de Publieke Gezondheid en heeft invloed op het werk van de Jeugdgezondheidszorg. Hieronder volgt een korte uiteenzetting over de nieuwe Jeugdwet, de veranderingen en de gevolgen. Als opvolger van de Wet op de Jeugdzorg (2005) geeft de nieuwe Jeugdwet de kaders voor de Transitie. Na een consultatieronde met het veld is de wet op 1 juli 2013 ingediend bij de Tweede Kamer (noot a). In september zal de Kamer er over debatteren en zal er meer duidelijkheid komen over de definitieve vorm waarin de Transitie Jeugdzorg zijn beslag zal krijgen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2013 Naar de uitgave